Water & Wellness har vundet publikums hjerter

Efter en lidt hård start med en række justeringer har Water & Wellness i Randers nu fundet sin sande identitet – og har samtidig slået fast hos brugerne, at det er her man svømmer, vandleger, dyrker fitness og får plejet krop og sjæl i wellness-afdelingen.

”Man behøver jo ikke bruge hele dagen på wellness – og man behøver ikke nødvendigvis at rejse efter det”, siger leder af Water & Wellness i Randers Rune Bjerregaard om de erfaringer som både medarbejdere og gæster har skullet gøre sig. ”Wellness kan jo også være, at man kommer herned
nogle få timer i dagligdagen”, fortsætter han.

De fleste kommer dog stadig i weekenderne, hvor der er op til 150 gæster i wellnessafdelingen. Ellers har Water & Wellness brugt de to år siden åbningen på at gøre navnet mere kendt – og justere driften, så den passer til danske forhold.

”Man skulle tro, at den store debat, der var i Randers inden åbningen betød, at alle ved, hvem vi er, men vi oplever faktisk, at der også blandt lokale er mange, som ikke ved, hvad den sjove bygning med de udvendige rutschebanerør egentlig er for noget. Så det har taget tid at vænne folk til at bruge faciliteterne”, fortæller Rune.

Mindre energi
Internt er der foretaget nogle justeringer. Faktisk var energiforbruget tårnhøjt i den første sæson, hvilket hang sammen med, at det udenlandske firma, som stod for driften, ikke kendte  danske forhold – og åbenbart heller ikke priserne på energi.

”En af de store besparelser fik vi ved at slukke for vandrutschebanerne uden for åbningstiden. Men vi har også været i det omfattende teknikrum og ændre på installationerne. Resultatet er, at vi i 2017 forventer at bruge 20 procent af den energi, vi brugte det første driftsår”.

Samtidig er personalet reduceret, så det passer bedre til danske forhold. 

”Som danskere er vi vant til at klare mange ting selv, men det er ikke sådan, at gæsterne egentlig mærker, at vi er færre end i starten. For eksempel er det jo meningsløst, at der står tre personer i receptionen i formiddagstimerne, når gæsterne primært kommer om eftermiddagen”, siger Rune.

Igen var eksemplet, at det udenlandske driftsselskab havde andre forventninger til lønudgifterne. Timelønnen er højere i Danmark end i det sydlige udland, så det har betydet meget, at
den faste stab nu tæller omkring 70 mod de 120 i starten.

Fitness i konkurrence
Også fitness-centeret er i god brug hos Water & Wellness. Konkurrencen er hård i byen, som med 16 centre er det mest velforsynede i landet, målt i forhold til indbyggertal.

Water & Wellness har også her fundet en niche, fordi de omkring 1200 medlemmer også har adgang til vanddelen.

”Det er noget nyt og rigtig godt for os. Vi kan se, at det nok også tiltrækker et lidt anderledes publikum,
end man møder i mange af de andre centre. Vores snitalder er 35, og helt ærligt, så skal vi nok ikke være ret mange flere end de 1200”, oplyser Rune Bjerregaard.

Vejret er afgørende
Water & Wellness er ligesom så mange andre turistattraktioner afhængige af vejret. I vintermånederne
suger vandlandet nærmest gæsterne til sig og om sommeren er det tydeligt, at gråvejr, kulde og regn også gør en tur i vandland ekstra tillokkende.

”Juli 2016 var vores bedste måned i en lidt våd sommer, siger Rune Bjerregaard. Vi gør meget ud af turisterne. Heldigvis bruger de i høj grad kuponer fra annoncerne, så vi kan se, hvor de har lært os at kende. For eksempel har vi gennemført en kampagne i Holland, og vi kan se, at gæsterne efterfølgende har nogle af de hollandske flyers med”, fortæller Rune.

Hele Djursland søger til Randers, men faktisk kommer der også familier fra Aalborg-området og Aarhus, hvor man er mindre velforsynede med vandlande. Selv Viborg, som ellers er kendt for at have et flot vandland, leverer gæster til Randers. Gæsterne kører gerne op omkring 100 kilometer for at komme i vandlandet i Randers.

Med besøgstal, der i en rigtig stor weekend ryger op på 4000 gæster er der dog ingen tvivl om, at Water & Wellness Randers har slået sit navn fast både blandt lokale og turister.

Del denne side

Opdateret af:

 

Kontakt

Adresse

Viborgvej 80
8920 Randers NV

Telefon

+45 70260006

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.010160985514
Latitude : 56.464234863277