Vandrerute - Lodsstien

VANDRERUTE - LODSSTIEN

Her er det muligt at gå i lodsernes fodspor. Når de i gamle dage skulle tilbage til deres lodsstation efter at have lodset et skib gennem fjorden, var de nødt til at gå (det var før, der var noget, der hed biler), og senere tog de cyklen. 

Oprindelig løb stien lige neden for de bløde, grønne bakker, som er de gamle kystskrænter fra stenalderen. Imidlertid er fjorden i sidste århundrede blevet væsentlig smallere på grund af inddæmninger, så vandreruten har ikke kunnet følge det oprindelige forløb, men er lagt så tæt på fjorden som muligt.

De ca. 18 km, der løber fra Mellerup til Randers Havn, er en naturoplevelse fyldt med smuk natur og et rigt dyreliv. Turen fra Mellerup følger Fjorden et godt stykke, og leder derefter op til området omkring Støvringgård Kloster, der er et smukt naturområde. Her kan man også med fordel nyde sin madpakke i smukke omgivelser. Stien går herefter gennem et dejligt skovområde, og derefter nedenfor de gamle marine kystskrænter. Herefter leder ruten tilbage til Fjorden gennem en hyggelig lystbådehavn, inden den slutter ved Randers Havn.

Læs mere i i de 2 foldere: Lodsstien fra Randers til Mellerup samt Lodsstien fra Voer til Udbyhøj Syd

Del denne side

Opdateret af:

 

Kontakt

Adresse

Tørvebryggen 11
8900 Randers C

Fakta

  • Type

    • Vandreture

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.187944334
Latitude : 56.472153292