Turbinen fuldender Værket

Udnævnelsen til ét af landets 19 regionale spillesteder kom oven på genindvielsen af Værkets nyrenoverede spillested: Turbinen.

Et ”hænge ud” sted, en perfekt ramme om små, uformelle koncerter, en uvant forkælelse af musikerne. Sådan beskrives Turbinen.

Randers har fået et teknisk toptunet og totalt nyindrettet spillested. Dermed favner Værket både de store arrangementer med et siddende publikum i fx Store Sal og de små arrangementer, hvor folk står og nyder musikken med en drink eller en øl i hånden.

At spekteret nu er dækket har givetvis spillet ind, da Statens Kunstfond har udnævnt Turbinen til at være ét af landets 19 officielle ”regionale spillesteder”.

Turbinen er en ombygning af en del af det gamle elværk, som nu rummer lounge med velassorteret bar og plads til at hænge ud, superlækre faciliteter til musikerne og en lille sal med plads til ca. 160 siddende eller 350 stående gæster foran den intime scene. De lækre detaljer koster, og ombygningen er da også kun muliggjort af en donation på omkring 10 millioner kroner fra Købmand Herman Sallings Fond.

Ved den totale ombygning er skallen bevaret i respekt for det samlede miljø, som omfatter selve Værket, Ridehuset ogTurbinen. Arkitekturen føjer sig smukt ind i rækken af kulturinstitutioner, som i disse år udnytter og bevarer de store, velbyggede industrianlæg i bymidterne over hele landet: Tobakken i Esbjerg, Nordkraft i Aalborg, Pumpehuset i København m.fl.

Skæve arrangementer
”Turbinen giver plads til de lidt skæve arrangementer. Vi får også mulighed for at komme i kontakt med et yngre publikum, og vi sørger for at sætte et særligt hold af medarbejdere, som skal udvikle Turbinen”, siger Værkets musik-og teaterchef, Mikael Qvist Rørsted.

I spidsen for Turbine-holdet står som musikansvarlig Jørgen Holmegaard, der er hentet fra det indenfor musikermiljø, berømte Von Hatten.

Dermed understreger han, at Turbinen, ligesom resten af Værket, både er spillestedet for de professionelle og har kontakt til byens amatørmiljø:

”Kunstnerne får, uanset om de er professionelle eller lokale amatører, nogle helt unikke rammer. Hvor de er vant til trange baglokaler og kolde omklædningsrum, mødes de af hyggelige og luksuriøse lokaler, hvor de er skærmet fra publikum. Selv det udendørs rygested er afskærmet og forsynet med varmelamper og bordfodbold. Her behøver de ikke at nyde den sidste smøg inden koncerten i fuld offentlighed.

Men vi håber da, at musikerne også benytter loungen og baren efter deres show, så de her kan mødes med deres publikum i en afslappet stemning”, siger Mikael Rørsted, som samtidig oplyser, at langt de fleste bands er parate til at sælge signerede ’hard copies’ af deres musik – det er nærmest reglen i dag, da folk downloader på livet løs. ’Hard copies’ sælges stort set udelukkende ved koncerter og events.

Møder kunstnerne
Dette direkte møde mellem kunstnere og publikum kommer ikke udelukkende til at gælde for Turbinen. Også efter arrangementer på den store scene kan kunstnerne få mulighed for at smutte over i loungen med de bløde sofaer.

”Ofte har kunstnerne behov for at ”falde lidt ned”, når de har præsteret på scenen, og så er det godt at kunne vise dem over i Turbinen i stedet for at sende dem ud på et upersonligt hotelværelse”.

Turbinen holder stort set arrangementer hver torsdag, fredag og lørdag i hele sæsonen – der skal altid være et sted at gå hen.

For mange publikummer vil det også være et ekstra lag på oplevelsen, at de kan hygge sig side om side med de musikere, skuespillere, stand-up’ere eller hvem der nu har skabt aftenens oplevelse.

Forkæler Erhvervsfolk
Værket udvikler sit tilbud over for erhvervslivet. Møde- og konferencelokalerne går fint i spænd med det store Ridehus, som er velegnet til erhvervsmøder, konferencer, udstillinger og messer. Virksomheder bruger i stigende grad Randers til årsmøder for medarbejdere og kunder. Således samlede Royal Unibrew 1500 mennesker i tre dage, og lokale pengeinstitutter har holdt deres kundearrangementer der.

”Vi vil gerne udvide konceptet, så gæsterne fra virksomhederne får en ekstra oplevelse med i købet i form af et kunstnerisk indslag, eller et kig ind i vores backstage univers”, understreger Mikael Rørsted.

Del denne side

Opdateret af:

 

Kontakt

Adresse

Sven Dalsgaards Plads 1
8900 Randers C

Telefon

+45 89135100

Fakta

  • Type

    • StandUp
    • Musik

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.033090246815
Latitude : 56.464444751253