VisitRanders
Made in Randers

Molekylestagen

På Gaia Museum Outsider Art i Randers fremstilles lysestagen 'Molekylestagen'.

I museets spæde begyndelse i 2002 havde GAIA ikke så mange besøgende, og forudsætningen for at have beskæftigelse nok til de 10 mennesker med særlige behov, der var tilknyttet deres dagbeskæftigelse, var netop besøgende.

Løsningen blev at lave en egenproduktion. GAIA tog kontakt til designer Mitten Ferrar for at høre, om der kunne laves noget, der passede til målgruppen, og som museet selv kunne styre antallet af. Samtidig skulle det afspejle museets sjæl. Mitten Ferrar præsenterede skitsen til Molekylestagen, og den blev øjeblikkelig sat i produktion. Molekylestagen afspejlede netop museets sjæl med sin farverigdom og med sine mange små knopper som udtryk for deres altid mange projekter.

Molekylestagen levede et stille stabilt liv, indtil Entré Living ringede i december måned 2008 og bestilte stagen til et juletilbud i deres butikker i hele Jylland. Stagen sælges nu i flere livsstilsbutikker over hele Danmark. Det betyder, at der er arbejde til et værksted med 8 medarbejdere hver dag. Stagen kan købes i butikken på GAIA Museum Outsider Art og hos VisitRanders.