VisitRanders
Sne og frost langs Gudenåen med skov i baggrunden

Vinterferie i Randers

Naturen i og omkring Randers er oplagt at udforske, så tag familien under armen, smør en god madpakke og tag på tur. I kan opleve alt lige fra fjord, sø og skov til gode vandreruter og historiske monumenter.

Se et af Nordeuropas største gravmonumenter, Høj Stene, der stammer helt tilbage til jernalderen. Det rekonstruerede gravmonument er desuden Jyllands ældste kongelige monument, og fordi der er fundet guld i midten af det store monument, kan det konkluderes, at der er begravet en magtfuld person her – måske en konge eller dronning. Guldet viser, at begravelsen har fundet sted omkring år 600.

En gåtur omkring Fussing Sø, der ligger 8 km fra Randers er også en mulighed for at komme ud og strække benene. Området omkring søen har et idyllisk stisystem, som kan betrædes både sommer og vinter.

Er der plads til flere kilometer i benene er Trækstien på 70 km også en mulighed. I bestemmer selv, hvor langt I vil gå, bare husk at være opmærksom på, at stien til tider kan være oversvømmet grundet dens beliggenhed tæt på Gudenåen. Det er ikke tilladt at medbringe hund på den fredede sti, så lad den firbenede ven blive derhjemme denne gang og oplev selv Trækstiens smukke natur.

Den noget mere handicapvenlige rute, Stjerneruten vækker nysgerrighed hos unge såvel som gamle. Stjerneruten indeholder 15 særlige historier fra de seneste tusind år, og det eneste du skal gøre, er at hente folderen eller følge de små messingstjerner i fortovet, så er du godt på vej.

Det er også muligt at se Randers fra fjordsiden, med en sejltur på Randers Fjord. I og omkring fjorden er der er rigt plante- og dyreliv så tag på fisketur, sejltur eller hop på cyklen og lad den føre dig gennem det smukke landskab rundt omkring fjorden.

Hvem elsker ikke en tur i skoven? Fladbro Skov rummer desuden flere spændende historiske minder – nogle endda helt tilbage fra Stenalderen. Så tag på en hyggelig gåtur i skoven, hvor store som små kan få strakt benene.