VisitRanders
Geocaching i Randers

Geocaching: Hvad er geocaching? Og hvordan kommer du i gang?

Skattejagt med GPS eller smartphone - geocaching - er en leg for hele familien og en fantastisk måde at opleve og lære om Randers og den nære omegns natur, kultur, historie og geografi. 

Geocaching – Skattejagt for hele familien

Skattene er en plastikboks, der indeholder information om stedet, små ting og en logbog, du kan skrive en lille hilsen i. For at glæde andre, der finder skatten, kan du tage én af de små ting og lægge en ny i boksen. Du kan f.eks. oprette dig som bruger på geocaching.com og på den måde få overblik over hvilke, caches, der findes nær dig. Det er ganske gratis!

Sådan gør du

Du kan bruge din smartphone til geocaching. Det kræver blot en app, der kan bruges til geocaching. Husk: Brug af gps/lokalitetstjeneste skal være aktiveret ellers kan man ikke se de forskellige caches og husk at du bruger data, når du geocacher.

Du kan enklest og nemmest bruge den officielle app fra geocaching.com. Dette kræver, at du enten opretter dig som bruger på geocaching.com eller logger ind via facebook. Via appen kan du se de geocaches, der er tættest på dig.

Geocaching og GeoTour Randers

Påklædning og opførsel i naturen

Inden du tager på skattejagt, er det vigtigt, at du tænker på påklædningen. Skattene er lagt ud skov, krat, land, by og er ikke placeret umiddelbart ved siden af en sti. Derfor er det en rigtig god idé at tage et par behagelige sko/støvler på og passende påklædning. Skattene har både let og middel sværhedsgrad.

Skattene befinder sig i smuk og bevaringsværdig natur. Derfor er det vigtigt at du efterlader naturen i mindst lige så god stand, som den var, da du kom. Bræk ikke grene af, ødelæg ikke skrænter, smid ikke affald, og tænd ikke bål. Derudover skal du tænke på, at skattene er lagt ud på steder, der kan være privat ejet.