VisitRanders
Gudenåen og Trækstien

Geocaching: Geocaching langs Trækstien

Tag på geocaching langs Trækstien. Man kan vandre langs Gudenåen fra Silkeborg til Randers ad Trækstien, som er den gamle Pramdragersti. Der er blevet udlagt flere caches langs Trækstien mellem Randers og Fladbro.

Man kan vandre langs Gudenåen fra Silkeborg til Randers ad Trækstien, som er den gamle Pramdragersti. Pramfarten på Gudenåen startede allerede i 1400-tallet, men den havde sin storhedstid i sidste halvdel af 1800-tallet, hvor op til 200 pramme fragtede varer mellem Silkeborg og Randers. I mange hundrede år var Gudenåen den vigtigste transportvej fra Randers til det indre Jylland. Du kan læse mere om Trækstien mellem Silkeborg og Randers på denne side.

Transporten foregik med fladbundede pramme. Mod strømmen på vejen ind i Jylland blev kågene trukket af lejemænd — pramdragere — eller heste, der gik ved bredden. I slutningen af 1800-tallet blev prammene udkonkurreret af jernbanen. Stien følger stort set den sti, som pramdragere og heste brugte i gamle dage. Stien går gennem varieret landskab med skove og marker med græssende dyr.

Trækstien er en natur/trampesti. Stien ligger mange steder tæt ved åen, og nogle strækninger kan i perioder være lukket på grund af oversvømmelse. Da stien ofte forløber gennem marker i drift, sker der ofte forandringer på stien, f.eks. ophør af græsning, så græsset bliver meget højt. Det er ikke tilladt at medbringe hund på stien.

Der er blevet udlagt flere caches langs Trækstien mellem Randers og Fladbro.

Husk at du kan tjekke cachens aktuelle status på www.geocaching.com. Du skal oprette dig som bruger, men det er ganske gratis og uforpligtende.