VisitRanders
Tag en vandretur ad Lodsstien ved Randers Fjord

Geocaching: Geocaching langs Lodsstien

På Lodsstien mellem Udbyhøj og Randers kan man vandre i lodsernes fodspor. Der er blevet udlagt caches mellem Randers og Mellerup ligesom der er blevet udlagt caches på Lodsstien fra Voer til Kare. 

På Lodsstien mellem Udbyhøj og Randers kan man vandre i lodsernes fodspor. Når lodserne i gamle dage skulle tilbage til deres lodsstation efter at have lodset et skib gennem fjorden, var de nødt til at gå (det var før, der var noget, der hed biler) og senere tog de cyklen. Du kan læse meget mere om Lodsstien på denne side.

Oprindelig løb stien lige neden for de bløde, grønne bakker, som er de gamle kystskrænter fra stenalderen. Imidlertid er fjorden i sidste århundrede blevet væsentlig smallere på grund af inddæmninger, så vandreruten har ikke kunnet følge det oprindelige forløb, men er lagt så tæt på fjorden som muligt. Lodsstien langs Randers Fjord er ca. 31 km lang.

Ruten er delt op i to etaper, nord og syd for Voer Færgested, hvor man krydser Randers Fjord med den lille færge, Ragna. Den nordlige del af ruten går langs østsiden af fjorden, og den sydlige del langs vestsiden af fjorden.

Der er blevet udlagt caches mellem Randers og Mellerup ligesom der er blevet udlagt caches på Lodsstien fra Voer til Kare. 

Husk at du kan tjekke cachens aktuelle status på www.geocaching.com. Du skal oprette dig som bruger, men det er ganske gratis og uforpligtende.