Gå til indhold
©  Foto:

Museum Østjylland Randers

På Museum Østjylland Randers kan du komme på en spændende kulturhistorisk tidsrejse helt fra oldtid til nutid. Museet formidler historien på en legende og humoristisk måde, der taler til alle sanser.

Museets udstillinger

De faste udstillinger fortæller om livet på egnen fra menneskets første tilstedeværelse for 100.000 år siden til i dag.

Museet blev grundlagt i 1872 og er et af Danmarks ældste og største lokalmuseer. Her er skiftende særudstillinger, fascinerende digitale udstillinger, aktiviteter for børn og meget mere.

Livet ved Fjorden

Oplev den smukke og sanselige udstilling "Livet ved Fjorden", der fortæller om livet og landskabets forandringer omkring Randers Fjord i oldtiden. Her står du ansigt til ansigt med kannibalen, der åd sine fjender for 6.000 år siden og med kvinden, som blev ofret til guderne!

Runesten og raderinger

Du kan også gå på opdagelse i middelalder-udstillingen, besøge den populære digitale runesten, kigge indenfor i den gamle købmandsbutik, se "De Buhlske Stuer" med stueinteriører fra 1900-tallet og 48 raderinger af selveste Rembrandt og meget mere.

Åbningstider er 10 - 16 hele året.

Der er gratis adgang til museet.

Du kan tjekke www.museumoj.dk for aktuelle særudstillinger og arrangementer. Læg gerne vejen forbi museumsbutikken, for her kan du finde smykker, tekstiler, bøger, legetøj og meget mere.

#museumøstjylland #visitranders #visitaarhusregionen