Aktiviteter i naturen
Aktiviteter

i naturen

Naturoplevelser i Randers

Aktiviteter i Randers og omegn

Elsker du aktivitet ude i naturen - så er Randers et rigtig godt valg. Her er skønne vandre- og cykelruter, masser af skatte til Geocaching, en Gudenå til sejlads i kano eller kajaktur og til en dejlig fisketur.

Cykelruter i Randers og omegn

Randers byder på helt unikke naturoplevelser lige ved gadedøren. Gudenåen, Randers Fjord, å og fjordlandskaber omgiver Randers fra Ålum i vest til Kattegat i øst og Mariager Fjord i Nord til Langå i syd. Tag cyklen og drag på tur!

Gåture og vandreruter i Randers

Tag en dejlig gå- og vandretur i Randers. Hvad enten du er garvet vandrer eller bare har en time eller to til overs, byder Randers på et væld af gåture, travespor og vandreruter.

Lystfiskeri i Gudenåen og Randers Fjord

Gudenåen og Randers Fjord byder på et fantastisk varieret fiskeri. Overgangen fra Gudenåsystemet til det salte fjordvand, giver et væld af fiskearter at jagte. Fiskepladserne er mange mellem de grønne siv både langs Gudenåen og langs Randers Fjord. Knæk og bræk!

Naturoplevelser

I Randers kommer du på naturen. Gudenåen, Danmarks eneste flod, flyder igennem byen og byder på mangeartede naturoplevelser ganske få minutters gang fra centrum og de hyggelige middelaldergader. Besøg Naturpark Randers Fjord eller prøv en af de hyggelige cykel- eller vandreruter.

Båd- og kanoudlejning: Randers Fjord og Gudenåen

Tag på sejltur på Randers Fjord og se det smukke fjordlandskab fra vandsiden. Du kan leje både kanoer og joller. Vil du sejle på Gudenåen kan du her bl.a. finde regler for sejlads i kano og motorbåd.

Aktiviteter - også for børn

Foto: Klatreparken Randers

Geocaching - find de skjulte skatte

Geocaching: Geocaching langs Trækstien

Tag på geocaching langs Trækstien. Man kan vandre langs Gudenåen fra Silkeborg til Randers ad Trækstien, som er den gamle Pramdragersti. Der er blevet udlagt flere caches langs Trækstien mellem Randers og Fladbro.

Geocaching: Geocaching langs Lodsstien

På Lodsstien mellem Udbyhøj og Randers kan man vandre i lodsernes fodspor. Der er blevet udlagt caches mellem Randers og Mellerup ligesom der er blevet udlagt caches på Lodsstien fra Voer til Kare.

Geocaching: Hvad er geocaching? Og hvordan kommer du i gang?

Skattejagt med GPS eller smartphone - geocaching - er en leg for hele familien og en fantastisk måde at opleve og lære om Randers og den nære omegns natur, kultur, historie og geografi.

Er du til hygge, shopping og teater?

Randers har også et moderne og hyggeligt shoppingmiljø, og har du lyst til et tur i teateret, har byen også flere teatre og scener, som har underholdning på højt niveau.

Shopping

Foto: VisitRanders

Teater, koncerter og shows

I Randers finder du kvalitetsoplevelser indenfor teater, koncerter, shows og klassisk musik. Her er både intense sceneoplevelser på Værket, tankevækkende historier på Randers Teater og de smukkeste klassiske værker af Randers Kammerorkester.

Det sker i Randers

Her finder du en liste over i de største begivenheder i Randers, samt en liste over lokale tips, hvor du finder begivenheder for enhver smag.