Naturpark Randers Fjord

- Et hav af oplevelser

Historie, dyreliv og ikke mindst smuk natur, er hvad Naturpark Randers Fjord kan tilbyde folk i alle aldre. Udforsk den rå natur med små idylliske landsbyer og masser af dyreliv, som kan nydes fra flere perspektiver.

Indsaml inspiration til hvordan på denne side, der kan give dig uforglemmelige minder i Naturpark Randers Fjord.  

Kyst- og Fjordcenteret

Kyst- og Fjordcenteret

Skal man komme helt tæt på fjorden, og mærke den på egen krop, er besøgscenteret bestemt et besøg værd, både for små og store, sejllystne til nysgerrige sjæle der vil til bunds i fjorden dyreliv.

Vandretur på Lodsstien ved Randers Fjord

Vandretur på Lodsstien ved Randers Fjord

Et 31 km langt stiforløb der snor sig langs fjordens kyst igennem de små hyggelige landsbyer. Turen tilbyder både vandretur der inkluderer strand, færgefart, og gamle monumenter, samt masser af natur og dyreliv.

Aktiv Naturoplevelser

Aktive naturoplevelser

Fart over feltet, og masser af aktivitet kan naturen også bruges til. Det får man rig mulighed for ved at opleve naturens ujævnheder på mountainbike, suse afsted i Gokarts på en asfalteret bane, eller tage ud og nyde naturen med et spil golf

Naturoplevelser Randers Fjord

Naturområder ved Randers Fjord

Omkring Randers Fjord findes der fantastiske naturområder, som er for en rigtig natur elsker. Der kan opleves den rå natur omkring fjorden, hvor der også er mulighed for at stå i et udkigstårn og observere det smukke fugleliv omkring Fjorden.

Cykelruter Randers Fjord

Cykelruter Randers Fjord

Hop op på jernhesten og se naturen fra et helt andet aktivt perspektiv via de regionale cykelruter nær fjorden, og de omkringliggende byer.

Kryds Randers Fjord med Mellerup-Voer Færgen

Skal man krydse fjorden, kan man gøre det med en af Danmarks ældste færgeoverfarter, som blev udnævnt som kongelig privilegeret overfart af Christian 6. i 1740. Ruten sejler imellem Mellerup og Voer for både fodgængere og biler.

12 Cykelruter i Randers og omegn

12 cykelruter i Randers og omegn

Tag på cykeltur med en god historie i cykelkurven. Der er 12 forskellige ture af varierende længde. Turene har forskellige temaer f.eks. “Fjorden rundt” og “Hamlet-ruten” m.fl. God tur!

 

Udbyhøj strand

Udbyhøj Strand: Få en dukkert i Danmarks reneste badevand!

At få lov og nyde fjorden med de bare tæer og badetøj, er der rig mulighed for ved Udbyhøj Strand, som er venlig for alle aldre. I den danske sommer er det oplagt at udnytte fjordens natur skønne områder også på en afslappet stranddag.

Færge Udbyhøj S-Udbyhøj N

Udbyhøj Færgen

En anden smuk udflugtsvej, hvis ikke man selv har gummibåden med, er at tage kabel færgen ved Udbyhøj, og krydse fra Udbyhøj nord til Udbyhøj syd på fjorden. Udsigten vil byde på strand og fjordens natur, både i bil og for fodgængere.

Råby gadekær

Råby gadekær

Fra lergrav til gadekær i den lille hyggelige by Råby, som kan dateres tilbage til 1425, er i årtier blevet brugt som en aktivitet for byens borger hvor der bliver sejlet om sommeren og skøjtet om vinteren.  

Gammel Estrup

Museerne på Gammel Estrup

Oplev den autentiske stemning på Gammel Estrup museet, hvor der er flere aktiviteter igennem sæsonen. Der giver et billede af datidens indretning, funktioner og livsstil.

Lystfiskeri ved Randers Fjord

Lystfiskeri ved Randers Fjord

Skal snøren luftes udover fjorden, med mulighed for at fange flere forskellige slags fisk, med Danmarks smukkeste udsigt til vands og lands.

En anderledes måde at cykle på

Skinnecykler langs Randers fjord

Hvorfor ikke tage hele familien med på en 17 km lang naturskøn oplevelse – på skinnecykler. De gamle jernbaneskinner fra Allingåbro – Kristrup tager dig og familien med igennem naturen, helt tæt på.

Hamlets grav på Ammelhede

Hamlets grav på Ammelhede

Lad turen gå forbi Hamlets Grav på Ammelhede. Mindestenen blev rejst her i 1933, hvor den danske prins, efter sigende er begravet. Nyd landskabet og den flotte udsigt over mose og eng.

Lyshøj Mølle

Lyshøj Mølle

Lyshøj Mølle er en andelsmølle fra 1894. Møllen står i stærk kontrast til de nutidige møller, der præger landskabet. Møllen er under restaurering, men kan stadig besøges efter aftale.