Mød en Randers Greeters: Lene i Mellerup

Lene glæder sig til at byde velkommen til Mellerup.

Om Lene:

Jeg hedder Lene og er blevet pensionist for nogle år siden efter et arbejdsliv som lærer/underviser. Jeg har boet i Mellerup i mere end 40 år og har også arbejdet her på en af skolerne.

Hvad kan du se og opleve sammen med Lene: 

Mellerup er en dejlig landsby med 2 kirker, 3 skoler og Danmarks mindste bilfærge. Her er skov og fjord og dermed store muligheder for at udfolde sig. Man kan nyde fjordlivet og udforske skoven eller gå en tur i landsbyen, der samtidig rummer meget historie fra Højskolebevægelsens spæde start til nu.

Valgmenighed, Friskole, Efterskole og den tidligere Højskole præger bybilledet og fortæller historier om Grundvigs stærke indflydelse på dansk historie og kirke- og skoleliv. Skolerne har netop udvidet deres virke ved at etablere en naturbørnehave og åbne en vuggestue i 2019.

Jakob Knudsen var den første præst ved Valgmenighedskirken og desuden højskolelærer, og han skrev sin meget sungne salme Se nu stiger solen her i 1891, inspireret af de smukke solopgange, man hver dag ser her.

Måske kender mange også Mellerup for de mange musikalske talenter, der har præget dansk kulturliv gennem mange år, og som er blevet præget af et år med musikken på efterskolen.

Alt det og meget mere kan man høre om og kigge på. Man kan også vælge at drikke en kop kaffe med udsigt over fjorden og høre om landsbyliv i 2019.

Del denne side