Lyst til oplevelser ved Gudenåen og Randers Fjord

Ved Randers by mødes Gudenåen og Randers Fjord. Det blå bånd byder på den smukkeste natur og oplevelser til vands og til lands.

Tag på opdagelse langs Danmarks længste vandløb: Gå en tur i skovene eller nyd udsigten fra bakkerne. Tag vandreskoene på og gå en tur eller tag en cykeltur langs Gudenåen eller fjorden.

Her kan du finde inspiration til oplevelser ved Gudenåen og Randers Fjord.

Velkommen – og god tur!

Vorup Enge

Vorup Enge ligger syd for Gudenåen ganske kort fra bymidten. Det er et stort vådområde, der hele året rummer et utal af fuglearter såsom nattegale, fiskehejre, sivsanger, rørhøgen og mange andre. Om sommeren går gamle danske landracer på græs. Randers Regnskov har desuden tre store europæiske bisonokser gående, som en del af deres arbejde med at bevare truede dyrearter. Hvis man er heldig og stille, kan man også se oddere lege og fange fisk i Gudenåen. Der er tre fugletårne samt mulighed for at spise sin medbragte mad i pavillonen.

Randers-Silkeborg 56 km

Cykelrute 29: Randers-Silkeborg, 56 km

Cykelrute 29, der går fra Randers til Silkeborg, er en skøn tur med fladt terræn. Ruten er naturskøn og familievenlig, da traffikerede veje stort set undgåes.

Naturpark Randers Fjord

Tag på tur i Naturpark Randers Fjord og gå på opdagelse i den smukke natur. Der er aktiviteter og oplevelser for hele familien. God fornøjelse og god tur!

Kyst- og Fjordcenteret

Kyst- og Fjordcenteret

Skal man komme helt tæt på fjorden, og mærke den på egen krop, er besøgscenteret bestemt et besøg værd, både for små og store, sejllystne til nysgerrige sjæle der vil til bunds i fjorden dyreliv.

12 Cykelruter i Randers og omegn

12 cykelruter i Randers og omegn

Tag på cykeltur med en god historie i cykelkurven. Der er 12 forskellige ture af varierende længde. Turene har forskellige temaer f.eks. “Fjorden rundt” og “Hamlet-ruten” m.fl. God tur!

 

Museum Østjylland: Livet ved fjorden

Besøg udstillingen "Livet ved fjorden" - Museum Østjylland

Museum Østjylland gentænker med udstillingen ’Livet ved Fjorden’ formidlingen af oldtidens historie i Danmark. Gå gennem urskoven og mød jægeren fra stenalderen. Mød moseliget i mosen og de rige...