Livet ved vandet

“Livet ved vandet” er det gode liv på tværs af kultur, natur og mennesker. Fra de første mennesker levede langs Randers Fjord i stenalderen til fremtidens visioner for “Byen til Vandet” i Randers.

Brug #livetvedvandet, hvis du vil dele dine oplevelser.

Find inspiration til dine oplevelser ved vandet på denne side.

Museum Østjylland: Livet ved fjorden

Besøg udstillingen "Livet ved fjorden" - Museum Østjylland

Museum Østjylland gentænker med udstillingen ’Livet ved Fjorden’ formidlingen af oldtidens historie i Danmark. Gå gennem urskoven og mød jægeren fra stenalderen. Mød moseliget i mosen og de rige...

Kryds Randers Fjord med Mellerup-Voer Færgen

Skal man krydse fjorden, kan man gøre det med en af Danmarks ældste færgeoverfarter, som blev udnævnt som kongelig privilegeret overfart af Christian 6. i 1740. Ruten sejler imellem Mellerup og Voer for både fodgængere og biler.

12 Cykelruter i Randers og omegn

12 cykelruter i Randers og omegn

Tag på cykeltur med en god historie i cykelkurven. Der er 12 forskellige ture af varierende længde. Turene har forskellige temaer f.eks. “Fjorden rundt” og “Hamlet-ruten” m.fl. God tur!

 

En anderledes måde at cykle på

Skinnecykler langs Randers fjord

Hvorfor ikke tage hele familien med på en 17 km lang naturskøn oplevelse – på skinnecykler. De gamle jernbaneskinner fra Allingåbro – Kristrup tager dig og familien med igennem naturen, helt tæt på.

Om geocaching

Geocaching i Randers

Tag familien med på geocaching i Randers. Der er masser af sjove og udfordrende geocaches at gå på jagt efter. Drag på opdagelse i den flotte natur, se de gemte steder og pladser. God tur!

Vandretur på Lodsstien ved Randers Fjord

Vandretur på Lodsstien ved Randers Fjord

Et 31 km langt stiforløb der snor sig langs fjordens kyst igennem de små hyggelige landsbyer. Turen tilbyder både vandretur der inkluderer strand, færgefart, og gamle monumenter, samt masser af natur og dyreliv.