Kulturruter - Randers

Et museum, tre købstæder og 15.000 års historie

Museum Østjylland har tre mærkater, de benytter til deres formidling - viden, oplevelse og eftertanke.

Museet har både afdelinger i Randers, Ebeltoft og Grenaa, hvor man kan opleve nogle af Midtjyllands spændende og beundringsværdige kulturhistoriske udstillinger. Det er udstillinger, som er fyldt med viden om tro, overtro og mystik. I Randers kan man blandt andet opleve vikingetidens runesten og Håndværksmuseet. 

Mejlbystenen - Runestenens magiske budskab

Mejlbystenen på Museum Østjylland i Randers fortæller en utrolig historie om Åne, der for 1000 år siden rejste mindestenen over sin søn Eskil, som døde i Øresund sammen med Thore. Fire korte linjer indhugget med runeskrift i stenen rummer et stort drama, som fortælles af stenen selv ved hjælp af digitale virkemidler.

Ud over Mejlbystenen med den fantastiske historie kan man også se fire andre runesten på Museum Østjylland i Randers. På disse sten kan man møde andre af vores vikingeforfædre, der levede for 1000 år siden: Spurv, Toke, Thorstein, Inge, Askatle og Spege.

Guder & Gåder

Guder og Gåder viser vej til unikke steder fra Midtjyllands spændende fortid. På tværs af det åbne landskab er der gådefulde, mystiske og særlige historier at fortælle.

Tag på en kulturrejse i landskabet. Udforsk historien på stedet, hvor den skete og få en oplevelse blandt mægtige runesten, store dysser og jættestuer, oplev kirkernes skjulte skatte, eller bliv klogere på sporene af krig og kult i jernalderens moser.

Museum Østjylland: Guder & Gåder

På Museum Østjylland kommer du på en spændende kulturhistorisk tidsrejse helt fra oldtid til nutid.

Læs mere om Museum Østjylland her.