Guide til billeder

Kære partner

Her er en guide til, hvordan du får mest ud af dine billeder på visitranders.com. Som en af vores partnere vil du få vist billeder på beskrivelsen af din virksomhed.  Dit firma og dine billeder er søgbare på visitranders.com og visitdenmark.com og alt efter dit partnerskabsniveau en række andre kanaler. Det vil sige, at billederne potentielt kan blive set af over 15millioner turister hvert år.

Generelt kan billederne ikke fylde for meget eller blive for store. Jo større billederne er, jo mere er der at arbejde med. Så vær ikke være bange for at sende de største billeder, som I har. Vi har her samlet en teknisk guide til billederne og lidt om billedernes indhold.

Tekniske krav til billeder

Billederne skal være i 16:9 format. Det vil sige, at billederne skal vende på samme måde som et fladskærms TV - altså på langs. Billederne skal helst fylde ca. 1 mb og minimum have 72 dpi. 

Alt dette lyder meget teknisk, men i virkeligheden er et billede fra en smartphone godt nok.  Bare husk på hvordan du vender telefonen (Den skal holdes vandret). Bemærk at en smartphone ikke går an, hvis billedet skal bruges til tryksager. Så kræves der bedre opløsning og et bedre kamera. 

Billedets indhold

Tænk over hvad du vil have fremvist. Her er et par eksempler på lidt man kan tænke over, når man tager billeder til sin virksomhed. Eksemplerne dækker ikke alle virksomhedstyper, men forhåbentligt kan de være med til at sætte nogle tanker i gang.

Hvis du har en Bed and Breakfast, så tænk over hvordan værelset ser ud, og hvilket værelse du fremviser. Der er måske ingen grund til at tage billeder af alle værelser.  Tænk ligeledes over hvilket sengetøj, der er lagt på, og om der er ryddet op. Tænk over hvilke informationer du selv var interesseret i, hvis du skulle bo hos nogle fremmede mennesker. 

Hvis I driver en restaurant, så tag billeder når restauranten er fuld af mennesker. Ligeledes hvis I har en signatur-ret, så medtag den på et billede. En tom restaurant med tomme tallerkner, bliver man ikke sulten af at kigge på.

Aktiviteter som minigolf, vandsport, legelande osv. fungerer også bedst, når der er mennesker med på billedet. Det er svært at se om noget er sjovt, hvis der ikke er mennesker med på billedet. 

Generelt er lyset vigtigt på billeder taget indendørs. Billeder med rigeligt lys ser mere indbydende ud. Ligeledes er det lettere at tage skarpe billeder uden rystelser, når der er masser af lys.

Del denne side