Naturpark Randers Fjord

Det 293 kvadratkilometer store område i og omkring Randers Fjord som er udnævnt til naturpark, rummer en bred vifte af forskellige naturtyper. Her er unikke naturoplevelser, spændende kulturhistorie og fantastiske muligheder for friluftsliv og oplevelser. 

Randers Fjord er knap 30 km lang og flodmunding til Gudenåen. Rørskovene og strandengene langs fjorden rummer sammen med selve fjorden et rigt fugleliv, og fjorden huser en bred vifte af fiskearter.

Der er flere steder i området etableret borde og bænke, shelters og fugletårne som gæsterne i området frit kan benytte.

To steder i Naturpark Randers Fjord har du mulighed for at krydse fjorden med færge. Færgerne sejler over fjorden ved Mellerup-Voer og ved Udbyhøj. Mellerup-Voer færgefarten kan bryste sig af at være både Danmarks ældste Kgl. Privilegerede overfart fra 1740 og Danmarks mindste færge. Derude, hvor Randers Fjord munder ud i Kattegat sejler Danmarks eneste kabeltrukne færge, Udbyhøj Færgen.

Læs mere om Naturpark Randers Fjord

Gå ikke glip af:

1) Kyst- og Fjordcentret ved Voer

2) Udbyhøj Lystbådehavn, Grejbasen og stranden

3) Café Færgestedet i Mellerup

4) Kanaløen. (Joller kan lejes på Kyst- og Fjordcentret, hvis du ikke har en selv).

5) Færgerne på Randers Fjord

Danske Naturparker er en mærkningsordning administreret af Friluftsrådet for større sammenhængende naturområder, der sætter fokus på at benytte og beskytte naturen i Danmark.

Del denne side

Opdateret af:

 

Kontakt

Adresse

8900 Randers C

Fakta

  • Type

    • Naturpark

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.078754425049
Latitude : 56.465051076352