Kulturhuset - et stop på Stjerneruten

Kunst til enhver smag

Kulturhuset rummer Museum Østjylland, Randers Kunstmuseum og Randers Bibliotek – alle med gratis adgang og spændende tilbud for alle mellem 0 og 99 år.

På anden sal ligger Randers Kunstmuseum med tre permanente udstillinger – de surrealistiske COBRA-kunstnere, de nationalromantiske danske malere og den farverige installation Det Kosmiske Rum. Museet har også løbende særudstillinger med kunstværksteder, hvor du også selv kan få lov at lave kunst.

Mød de første randrusianere på Museum Østjylland

På første sal ligger Museum Østjylland. Museet har flere faste udstillinger, der alle tager udgangspunkt i livet ved Randers Fjord fra de allerførste menneskers ankomst i stenalderen til moderne tid. Der er mulighed for at lære mere om vikingernes Randers eller opleve middelalderen gennem udklædning og sværdkamp. Udover de faste udstillinger har museet også løbende særudstillinger, bl.a. en ny juleudstilling hvert år.

Og på stueetagen finder du Randersegnens Hovedbibliotek. Der er elevator i bygningen til at nå de forskellige etager og masser af spændende aktiviteter på alle etagerne. Hold dig opdateret på VisitRanders’ hjemmeside eller museets egen hjemmeside.

Gå under Ringens regnbue

Kulturhuset består af to bygninger – den store kvadratiske betonblok designet af arkitekt Flemming Larsen i 1960erne og den gamle røde murstensbygning, der i gamle dage husede Teknisk Skole. Kulturhusets hovedindgang er markeret med skulpturen Ringen af Viero Colaros. Den simple skulptur er ganske elegant i dagslys, men kommer virkelig til sin ret i mørket, hvor den lyser i alle regnbuens farver.

Dyt-hvad?

På ruten mellem Kulturhuset og Slotspladsen kommer du forbi gaden Dytmærsken. Den almindelige forklaring på det noget specielle navn er, at gaden er opkaldt efter de mange købmænd, der i middelalderen kom til Randers helt fra Ditmarsken i Slesvig-Holsten.

Læs mere om Stjerneruten her

Åbningstider:

Randers Bibliotek: Mandag til Torsdag: 8-19, Fredag: 8-18, Lørdag: 9-15.

Museum Østjylland: Tirsdag til søndag 10-16 (Lukket 24-26 dec, 31 dec, 1. jan, 1. maj, 5. juni)

Randers Kunstmuseum: Tirsdag til søndag:10-16 (Lukket 24-26 dec, 31 dec, 1. jan, 1. maj, 5. juni)

Del denne side

Opdateret af:

 

Kontakt

Adresse

Stemannsgade 2
8900 Randers C

Telefon

+45 87 10 68 00

Fakta

  • Faciliteter

    • Restaurant/Cafe
    • Parkeringsplads for busser
    • Aktivitetsmuligheder for børn

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.041022
Latitude : 56.460284