Tilbage til 1970'erne

Kan du huske de brune kakler på stuebordet, og savner du de orange Rya-tæpper? 

Så book en ægte tidsrejse tilbage til 1970'erne med et ophold hos RetroWorld Bed & Breakfast og billetter til Den Gamle By, der er i fuld gang med at bygge en hel bydel fra 1974. 

Tag på en ægte tidsrejse

En halv times kørsel fra Randers finder du Den Gamle By, der er fyldt med oplevelser fra tre tidsepoker - 1800-tallet, 1920’erne og 1970’erne.

I bindingsværkshusene kan du se, hvordan folk indrettede deres hjem og hvordan håndværkernes værksteder så ud. Du kan også handle i købmandsbutikken fra den tid. På festpladsen kan børnene om sommeren prøve luftgyngerne, karrusellen eller keglebanen eller øve sig i at gå på stylter.

Rundt i Randers og omegn med guide

Tag på en tur gennem Randers til fods med egen guide og lad jer fordybe i det, der netop har jeres interesse.

VisitRanders har kontakt til en lang række dygtige guider, der kan føre jer gennem byen med spændende historier og små anekdoter. Turen kan planlægges efter jeres interesser og er en oplagt idé til gruppeudflugter og i forbindelse med møder. 

Hvidsten Kro

Hvidsten Gruppen

Hvidstengruppen blev etableret under ledelse af Marius Fiil fra Hvidsten Kro den 12. marts 1943. Natten før fandt en nedkastning af våben sted ved Mariager. Det var svært at få våbnene transporteret væk fra stedet. Derfor henvendte lægen Thorup-Petersen og en af lederne af modstandsbevægelsen i Randers-området, Ole Geisler, sig til Marius Fiil. De bad ham deltage i transporten af de nedkastede våben. En gruppe blev samlet, og efterfølgende blev det til mange modtagelser og transporter.