Elvis-museet har fået ny udstilling og Memphis Mansion er udvidet

Der skal jo ske noget nyt, så både nye og kendte gæster har noget at kigge på, når de besøger huset i Randers. Og gæster er der masser af – faktisk er Memphis Mansion én af de store turistattraktioner i Jylland: 130.000 gæster i 2015 placerer huset i attraktionernes Top 50. Det er lige 1000 mere end H.C. Andersens hus i det fynske. Uden i øvrigt at sammenligne Elvis med Hans Christian.

Så der er både ny tilbygning og nyt at kigge på i museet. ”Vores udstilling er mellem de 5-10 største i verden, så vi har en masse liggende i depot og kan let rokere med tingene. Og så har vi da også fået små 50 nye effekter”, fortæller Memphis Mansion-ejer Henrik Knudsen om nyhederne i udstillingsområdet.

Ny pavillon
Tilbygningen på siden af huset giver plads til 50 ekstra gæster. Der er god brug for dem, for huset, som rummer 140 i stueetagen og 160 på førstesalen, må stadig oftere melde ”Alt udsolgt”.

”Vi har virksomheder, som booker hele huset for en dag. Det har vi gjort en 5-6 gange nu, og det er åbenbart især virksomheder på Sjælland, der vil give deres medarbejdere en speciel oplevelse”.

Virksomheder kan især booke huset uden for højsæsonen, som er maj til september. Andre selskaber finder også vej til det specielle hus i Randers. Den 23. december sidste år blev der fejret et kobberbryllup, og den 24. december kom en bus fuld af singler fra København.

Forlig om navnet
Den flotte sæson i både 2015 og 2016 viser, at navnestriden om retten til ordet Graceland ikke har skadet Randers-attraktionen.

”Vi har lagt det bag os. Vi er færdige med det. Vi indgik et forlig om, at vi ikke må kalde os Graceland Randers, selv om alle andre siger det”, fortæller Henrik Knudsen, som stadig undrer sig over de amerikanske rettighedshavere.

Hans butik har over 6000 varenumre med Elvis-effekter, så man skulle tro, der var en fælles interesse i at promovere huset. Men fred være med det, nu hedder det Memphis Mansion, og det er lige så godt.

Den skøre idé holder
Men selvfølgelig gav det lidt usikkerhed. Ligesom Henrik Knudsen jo ikke kunne vide, at det ville blive en succes, da han fik den skøre idé: at bygge en kopi af Elvis’ hus i Randers. Han troede på idéen, javist, men vide at det ville gå godt, kunne han vel ikke.

”Nej, indrømmer han. Der gik et par år, inden vi var sikre, men det var bæredygtigt. Den skøre ide appellerer til mange mennesker og medierne synes stadigvæk, at det er en god historie”.

Og dét hænger måske sammen med, at der hele tiden sker noget nyt i Elvis-huset i Randers.

Del denne side

Opdateret af:

 

Kontakt

Adresse

Graceland Randers Vej 3
8960 Randers SØ

Telefon

+45 86429696

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.054229465568
Latitude : 56.433275415462