Vorup Enge


Vorup Enge - smuk natur og hyggelig naturoplevelse

Vorup Enge indbyder med sin smukke natur, fugletårne og pavillon til en hyggelig naturoplevelse for både store og små. Med en natursti der går fra Randers Regnskov til rastepladsen ved E45, er der rig mulighed for en dejlig gåtur eller en spændende, og til tider ujævn, cykeltur.

Ønsker man at gå hele vej rundt om Vorup Enge, med slutdestination ved Regnskoven, kan man benytte sig af den nye gangbro der er lavet i forbindelse med E45 bilbroen over Gudenådalen. Med en medbragt madpakke er det muligt at nyde naturen i Vorup Enge i pavillonen, hvor en bænk er stillet til rådighed. Med to fugletårne er det også muligt at komme over jorden, hvor de forskellige fugle kan betragtes. Derudover er der også i sommerhalvåret græssende husdyrracer, der er med i et bevaringsprojekt, som Randers Regnskov står bag, som går ud på at sikre disse arters fremtid. Du kan læse meget mere om naturen i Vorup Enge, og om gen-bevaringsprojektet her.

Bisonokser i Vorup Enge
Som det første sted i Danmark blev der i 2010 udsat bisonokser i Vorup Enge. Den europæiske bison var oprindeligt hjemmehørende i store dele af Europa, men blev fortrængt af mennesker. I Danmark uddøde arten for omkring 2.500 år siden. På Vorup Enge går bisonokserne og græsser de fugtige enge for på den måde at være med til at lave naturpleje af området. Det bedste sted at opleve bisonokserne er fra observationsdækket på bisonbroen. 

Information om livet i Engene kan desuden fås på de forskellige plancher der er stillet op i pavillonen og i fugletårnene.

Engene er åbne for publikum døgnet rundt. Pavillonen dog kun i sommerhalvåret. 

Her finder du et kort over vandreture mm. i Vorup Enge. 

Læs her om Randers Regnskov og Vorup Enge. 

Læs yderligere om Vorup Enge her. 


Opdateret af:

VisitRanders randers@visitranders.com
 

Kontakt

Adresse

8900 Randers C

Fakta

Find vej

Find vej til dette sted

Fra

Transport

  • Se geokoordinater

    Longitude : 10.010468737
    Latitude : 56.452907911

Del denne side