Presseartikler - 2017iRanders

Randers er en del af Europæisk Kulturhovedstad 2017. I 2017 er der derfor mange fantastiske events i Randers. Det er dog altid muligt at besøge og opleve vores mange kulturelle, musikalske og kunstneriske tilbud i Randers.

Tag eksempelvis Musik- og Teaterhuset Værket, der siden 1990 har været det kulturelle kraftcenter i Randers med over 100.000 gæster og 400 arrangementer om året. Værket arrangerer alt fra klassiske og rytmiske koncerter, teaterforestillinger, musicals, opera til dans, ballet og film. 

Randers er også rig på friluftkunst og museer - blandt andet skulpturen af Niels Ebbesen på Rådhustorvet eller Museum Østjylland, som ligger i Kulturhuset. På Museum Østjylland kan du komme på en spændende kulturhistorisk tidsrejse fra oldtid til nutid. 

Derudover er der Memphis Mansion, som er et eventhus inspireret af Elvis’ hjem "Graceland". Huset er en hyldest til Kongen af Rock’n’Roll, hvor museet er baseret på en stor privatejet samling af Elvis-effekter, som alle tilhører Elvis-entusiast og ejer af Memphis Mansion, Henrik Knudsen.

Randers har altid været en handelsby, og Danmarks ældeste gågade, Houmeden, finder du i Randers. I de gamle middelaldergader med skæve bindingsværkshuse, brosten og charmerende gamle skilte finder man spændende specialbutikker, hyggelige caféer og fremragende restauranter. Randers City har derfor de perfekte rammer for en afslappende shoppingtur. I Randers finder du også Randers Storcenter, der rummer 58 specialbutikker med masser af inspiration til en shoppetur for hele familien. 

I Randers kan du ligeledes komme tæt på naturen. Gudenåen, som er Danmarks eneste flod, løber gennem byen og byder på mange naturoplevelser tæt på centrum, som fiskeri, geocaching, sejlads og cykling eller vandring på Lodsstien eller Trækstien. Det er også muligt at opleve og betragte mange smukke fuglearter på Vorup Enge, hvor der om sommeren græsser europæiske bisonokser.

Læs mere om alle Randers' tilbud ved at klikke videre nederst på denne side. 

 

Del denne side

Det sker i Randers

Få et overblik over alle events i Randers ved at trykke på billedet!