Livet ved fjorden

Oldtiden med nye øjne fra den 7. oktober

Museum Østjylland gentænker med udstillingen ’Livet ved Fjorden’ formidlingen af oldtidens historie i Danmark. Gå gennem urskoven og mød jægeren fra stenalderen. Mød moseliget i mosen og de rige vikingekvinder med deres kostbare smykker. I udstillingen kan man opleve nogle af de mest fantastiske danske arkæologiske fund.  Det er eksempelvis stenalderfund fra den verdenskendte Mejlgård-køkkenmødding og det enestående smukke guldsmykker fra jernalderen.

’Livet ved fjorden’ ser på oldtiden med helt nye øjne. Den henvender sig til alle, der gerne vil have et anderledes møde med oldtidens mennesker. Udstillingen er fyldt med oplevelser til alle sanser. Samtidig bliver der lejlighed til at fordybe sig i den historiske viden og lære om videnskaben bag kulturhistorien. Udstillingen krydres af forfatter Merete Pryds Helles poetiske fortællinger om oldtiden og nye oplevelser til børn og voksne.

’Livet ved Fjorden’ er den nye store basisudstilling på Museum Østjylland i Randers. Det er et af de største og dyreste historiske projekter i forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Der er gratis adgang til udstillingen. Yderligere information offentliggøres på hjemmesiden museumoj.randers.dk

Del denne side

Opdateret af:

 

Kontakt

Adresse

Stemannsgade 2
8900 Randers C

Telefon

+45 87122623

Mobiltelefon

+45 24429525

Fakta

  • Type

    • Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.040943357419
Latitude : 56.46045843947