Børnevenlig to-dages køretur langs Gudenåen - Danmarks eneste flod

Dag 1

I begynder i Tinnet Krat, som ligger ved Tørring. Her springer Gudenåen op af jorden som en ganske lille kilde, som man kan soppe i på en varm sommerdag. Tinnet Krat er et fredet naturområde, hvor der er et levende dyreliv at kigge på.

Turen går videre til Himmelbjerget, hvor der er en fantastisk udsigt ud over søer og skove. Her kan I bestige et bjerg! Bestig Bjerge er en skatteleg for hele familien. For foden af Himmelbjerget finder I en QR-kode, og ved at scanne denne, får I en rutebeskrivelse samt muligheden for at registrerer jer som ægte bjergbestigere. 

Der er også en stor legeplads, hvor børnene kan boltre sig. I juli er der ligeledes børnefestivalen Himmelhop hver tirsdag, som er gratis at deltage i. Frokosten kan nydes i omgivelserne omkring Himmelbjerget eller i nærheden af Silkeborg.

Næste stop er besøg hos Energimuseet ved Tange Sø. Se om vindmaskinen i Solbyen kan blæse dig omkuld, og se om gnisterne og lynet springe i Niels Bohr Tårnet. Hver dag er der højspændte demonstrationer, hvor du kan få højt hår, hvis du tør. 

Dagen slutter i Randers, hvor Gudenåen har sit udløb. Nyd en god middag på Niels Ebbesens Spisehus, som ligger i Randers midtby. Overnatningen kan være på Hotel Randers, som er et af Danmarks ældste hoteller.

Dag 2

Næste dag kommer til at foregå i Randers. Start evt. dagen med en bogstavskattejagt langs Stjerneruten, som er en gåtur Randers’ gamle bydel. Her er mulighed for at vinde en præmie. 

Fortsæt dagen i Vorup Enge eller besøg Randers Regnskov, hvor man kan komme helt tæt på over 200 arter af junglens dyr, der lever frit i de tre kupler. Besøg også DanmarksParken hvor man kan klappe geder eller lege på den store naturlegeplads.

Fra kr. 2.025,-  

Følgende priseksempel gælder for 2 voksne og 2 børn med entré til Randers Regnskov og Energimuseet samt overnatning med morgenmad på Hotel Randers

Booking

Alt efter overnatningsform og til- eller fravalg af billetter kan prisen svinge.

Ønsker du at forespørge på dette ophold? Kontakt VisitRanders på tlf: 86 42 44 77 eller randers@vis....

Du modtager information, kørselsbeskrivelse mm. ved booking af opholdet.

Del denne side